Opstellen van tussentijdse rapportages

Over dit onderwerp wordt vaak te weinig nagedacht. Terwijl het de basis is van een goed draaiende onderneming.

Het is namelijk van belang dat u de kosten en de baten door het jaar heen goed in de gaten houdt, zodat u niet meer uitgeeft dan er binnen komt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je dat pas op het einde van het jaar te weten komt want dan kunt u te laat zijn.

Jet’s Cijfertaal kan u hierbij helpen door middel van het opstellen van een liquiditeitsprognose en een algemene kosten rapportage. Zo krijgt u een beter inzicht in uw onderneming.

Wat is een liquiditeitsprogose?

Een liquiditeitsprognose is een belangrijke informatiebron om te kunnen zien of u op korte termijn aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen. Dit is namelijk van belang om uw onderneming financieel goed draaiende te houden.

Komt uit de liquiditeitsprogose naar voren dat uw bedrijf op korte termijn meer uitgaven heeft dan inkomsten kan dat vervelende consequenties hebben, zoals bijvoorbeeld dat een leverancier niets meer levert of de bank vragen gaat stellen. Mijn advies is altijd om deze prognose wekelijks te maken zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Door regelmatig contact met elkaar te houden bent u altijd op de hoogte van uw prognose.

 

Kortweg:               een goede liquiditeitsprognose geeft U rust.

 

 

Wat is het nut van een algemene kosten rapportage?

In principe is het niet meer dan een opzet van alle kosten die u als bedrijf heeft. U weet dat u b.v. materiaal kosten en benzine kosten heeft echter er zijn vaak nog meer kosten waar u misschien niet meteen aan denkt. Een goed overzicht is tevens van belang om uw eigen uurtarief goed te kunnen berekenen welke u dan kunt gebruiken bij uw klanten.

Jet’s Cijfertaal gaat samen met u een opzet maken. Dit zal dan maandelijks bijgehouden worden en zo nodig besproken worden.

 

Kortweg:             een goede algemene kosten rapportage is uw basis.