De Klant aan het woord.

 

Ik wil graag op deze manier mijn Klanten aan het woord laten komen. Zoals je ziet schrijf ik het woord Klant met een hoofdletter, dit doe ik met een bepaalde reden omdat  Klanten het belangrijkste zijn voor iedere ondernemer. Tevens zijn de Klanten het visitekaartje van ieder bedrijf. Jet’s Cijfertaal is zeer tevreden met haar Klanten en wil ze op deze manier dan ook de mogelijkheid geven om zichzelf voor te stellen.

 

Ik was begin 2017 niet meer geheel tevreden met mijn toenmalige administratiekantoor. Ik ben toen via via terecht gekomen bij Jet’s Cijfertaal. Tijdens het vrijblijvende intake gesprek kreeg ik al snel het gevoel dat mijn boekhouding hier op de juiste plaats zou zijn.

Ben nu bijna 2 jaar klant bij Jet’s Cijfertaal en heb tot op heden nog geen reden tot klagen rondom het bijhouden van mijn administratie. Ik kan u dus ook gerust aanbevelen dat als je op zoek bent naar een administratiekantoor zonder poespas dat je  dan bij Jet’s Cijfertaal aan het juiste adres bent.

Omdat ikzelf ook hoge eisen stel aan mijn eigen werkzaamheden verwacht ik dat mijn administratie op een juiste zorgvuldige manier wordt verwerkt. Dit gaat nu vanzelf omdat alles goed geregeld is. Dit komt o.a. met het aan- en afleveren van de ordners en het ongevraagd krijgen van tips en adviezen.

In 2014 ben ik  vanuit een WW situatie voor mezelf begonnen. Ik ben toen uiteindelijk in contact gekomen met Jet’s Cijfertaal. Vanaf het begin was er een goede klik. En het belangrijkste was dat ik in simpele taal uitgelegd kreeg wat ik moest doen om de administratie goed ordenen zodat deze verwerkt kon worden. Nu ruim 2 jaar later ben ik nog steeds tevreden met mijn keuze voor Jet’s Cijfertaal.

Begin 2013 waren we op zoek naar een nieuw administratiekantoor omdat onze oude boekhouder ermee ging stoppen. Hij attendeerde ons op Jet’s Cijfertaal. We zijn vrijblijvend in gesprek gegaan en er ontstond al vrij snel een vertrouwde band omdat er goed naar ons werd geluisterd. Gedurende het gesprek kregen we enkele adviezen en werd duidelijk uitgelegd hoe we het beste verder zouden kunnen gaan. Tevens werden we ook geholpen met het op de juiste manier verzamelen van onze administratie gegevens waardoor, ook voor ons, een duidelijk overzicht ging ontstaan.

Ik heb de eer om een van de eerste klanten te zijn van Jet’s Cijfertaal. Wat wij enorm waarderen is de persoonlijke benadering van eigenaar Henriëtte van Gaal. Ze houdt niet alleen een strakke hand aan onze administratie, ze draagt ook wezenlijk bij aan het verbeteren van onze bedrijfsprocessen. Geen financiële vraag is haar te complex of ze vindt er wel vlot een antwoord op.

Ik wilde voor mezelf starten maar liep met het “probleem” rond hoe moet ik mijn administratie bij gaan houden. Via via ben ik bij Jet’s Cijfertaal uitgekomen. Nu  2 jaar verder verzorg ik zelf mijn administratie, in Snelstart, en Jet’s Cijfertaal controleert deze 4 keer per jaar. Ik had nooit verwacht dat ik de administratie zelf zou gaan bijhouden, maar door de goede begeleiding is dit wel gelukt.