BTW-verlaging naar 6%

De staatssecretaris heeft goedgekeurd dat met ingang van 1 maart 2013 het verlaagde 6% btw-tarief kan worden toegepast bij renovatie- en verbouwingskosten van bestaande woningbouw ouder dan 2 jaar. Men verstaat onder renovatie- en verbouwingskosten het volgende: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden, van (gedeeltes van) de woning.

Dit verlaagde btw-tarief geldt alleen voor de geleverde arbeid en dus niet voor de gebruikte materialen, echter het verlaagde btw-tarief mag wel worden toegepast op de arbeidskosten met betrekking tot in opdracht gemaakte goederen die onderdeel gaan worden van de bestaande woning.  Enkele voorbeelden hiervan zijn: kozijnen, deuren e.d.

Het verlaagde btw-tarief gaat gelden vanaf 1 maart 2013. Maar ook de renovatie- en verbouwingswerkzaamheden die gestart zijn voor 1 maart 2013 en eindigen voor 1 maart 2014 gaat dit verlaagde btw-tarief gelden. Als er al reeds facturen zijn verstuurd met 21% btw, kan op de laatste factuur de btw worden verrekend.

 

Heeft u verdere informatie nodig kunt u uw vraag stellen op jets@cijfertaal.nl of even bellen met 06-23881300