Wat moet ik verzamelen voor mijn inkomstenbelasting aangifte?

Binnenkort ontvangt u weer het verzoek van de belastingdienst om uw inkomstenbelasting formulier in te vullen. De meeste mensen denken dan: Wat moet ik ook weer allemaal verzamelen om het formulier zo goed mogelijk in te (laten) vullen.

Ik wil u daarom enkele tips geven die het voor u makkelijk maken om uw inkomstenbelastingformulier in te vullen.

  • zorg dat u in het bezit bent van een DigiD code. Zonder deze DigiD code kunt u geen aangifte doen. U kunt deze code aanvragen d.m.v. de button hieronder.
  • verzamel door het jaar heen reeds de belangrijke spullen zoals: de WOZ beschikking/de bank standen van 01-01/de niet betaalde kosten door uw zorgverzekering e.d.
  • heeft u een voorlopige aanslag IB gehad, controleer of deze niet te hoog is. Dit voorkomt terug betaling.
  • heeft u recht op een toeslag houd goed in de gaten of dit bedrag niet te hoog of te laag is. Dit voorkomt dat u moet terug betalen of dat u te weinig toeslag heeft ontvangen.
  • als extra service heb ik reeds een lijst “wat moet ik allemaal verzamelen voor mijn inkomstenbelasting” samengesteld. Als u deze gebruikt kunt u uw formulier snel in (laten) vullen.

Blijft u na het lezen van bovenstaande toch nog met vragen zitten maakt het u dan makkelijk en neem contact op met Jet’s Cijfertaal via de button hieronder.